Koren Zsolt - Tér-Forma-Nyelv (III. évad - A)
There are no translations available.

Fodor Zoltán: Tér-Forma-Nyelv / MU terminál

Kíváncsi várakozás övezte jöttét: ahogy az már csak lenni szokott, először akkor néztek össze furcsán a rokonok, amikor elterjedt a családban az új jövevény keresztneve, hogy Terminál. Mégsem kezdték kóstolgatni a lehetséges beceneveket, széles körben elfogadták rögtön MU-ék döntését, a szomszédság is hozzászokott már Lágymányoson a gyanús összejövetelekhez, s a szűrt fényben befelé gomolygó sötét alakokra, akik a keresztelőre, meg az első születésnapokra érkeztek, már ügyet sem vetettek.
Onnantól kezdve, hogy világra jötte után pillanatok alatt talpra állt, csodagyerekként tekintettek reá, s a legkülönbözőbb iskolákból hívtak mellé mestereket, hogy arra a különleges nyelvre tanítsák, amely az emberi testnek tudománya és művészete egyszerre. Szép szerelem gyümölcse érett be szépen: a MU-Terminál mára a hazai táncművészet megkerülhetetlen műhelye lett. Nem cserepad, nem tehetségkutató szuper-show, nem önképző kör, nem gittegylet vagy féltehetségű félnótás félművészek önmegvalósító (egyszersmind világmegváltó) klubja. Önálló, erős, ütőképes ifjú titánok és titániák gyűjtőhelye egy olyan táncművészeti repülőtéren, ahol a fiatalok lendületéből tankolnak az erbuszok, gondoskodó szeretet fűti be a tranzitvárót, s ahol minden áthaladáskor reneszánszát éli (az elhintett, s a máris újra megtermékenyített tudásában fürdőző) bármely nagyszerű pilóta, mint legutóbb Fodor Zoltán. Hozsánna Néked, kapitány, hozsánna Néked, földi kiszolgáló személyzet! És most, kedves utasaink, kapcsolják ki biztonsági öveiket, hajoljanak ki az ablakon és szívjanak sok friss levegőt! Velük. (Koren Zsolt)

Előadók:
Asztalos Dóra, Czédulás Eszter, Gulyás Anna, Hoffman Adrienn, Horváth Adrienn, Kiss Róbert, Tuza Tamás
Zene: montázs
Fény: Payer Ferenc
Koreográfus: Fodor Zoltán

 

 

koren_zsolt_portreSzerző: Koren Zsolt

KOREN ZSOLT (1977)

Kiskamaszként szinte egyszerre cseppentem a média és a színház világába, így lettem olyan újságíró, aki legszívesebben színházzal foglalkozik. A szakmában eltöltött 13 esztendőben volt lehetőségem kipróbálni magam rádióban, televízióban, nyomtatott és online újságírásban, szerkesztésben. Hasonlóképpen ízlelgetem a színházi műfajokat is – évadonként átlagosan 240 előadást, benne 80-90 önálló koreográfiát nézek meg. Főállásban a kultúra.hu művészeti hírportált szerkesztem, írásaimat elsősorban a Népszava és a Világgazdaság című napilapok közlik. Néhány éve készítek interjúkat a Színház folyóiratnak, melynek internetes változatát volt szerencsém 2006-ban kézbe venni és megújítani. Tavaly meghívtak a frissen alapított Lábán Rudolf-díj kuratóriumába.
 
Copyright © 2005 - 2019 MUTERMINAL. Powered by ICD 2000 Kft.
Hungarian (formal)English (United Kingdom)