Boll / Kádár - Wa(h)rEsGelogen
There are no translations available.

_dsc4370MU Színház, 1117 Bp. Kőrösy József u. 17.
2011. január 28-29. 20 óra
Bemutató

Szellemes és kritikus szatíra arról, hogy „mi van valójában".

 

GALÉRIA MEGTEKINTÉSE

jegyár: 1800 Ft, diák/nyugdíjas: 1000 Ft

A BOLLWERKproduction és a MU Terminál társprodukciója

Wa(h)rEsGelogen

koreográfus: Andrea Boll, Kádár Péter
előadók: Andrea Boll, Fejes Ádám, Frigy Ádám, Hoffmann Adrienn, Kádár Péter, Manon Avermaete, Plóza Gabriella
Zene: Ernst Reijseger

Szellemes és kritikus szatíra arról, hogy „mi van valójában". Körkép vágyainkról, céljainkról, ösztöneinkről, szenvedélyeinkről, amely azt a képzetet kelti bennünk, hogy tudjuk, mi igaz, és hisszük, hogy amit megtapasztalunk, az maga a valóság.

Képek a máról. Sajtófelvételek, spontán elkapott életképek, és ami ezekkel szemben áll: megkomponált fotók. Fotók, melyeken a kompozíció a legapróbb részletig kidolgozott és átgondolt. Olyan fantáziavilág képei, amelyek torzítják és manipulálják a valóságot.

A más-más végről feltűnő sajtófotók, illetve művészfotók életképekké alakulnak a színpadon, mozgásba jönnek, és apránként felfedik történetüket. Megelevenednek a borzongatóan sötét jövő-víziók, megjelenik a romlatlan jelen, a nosztalgikus múlt, életre kelnek riasztó valóságok, időtlen vallomások, puszta tények és a fantázia világa. Majd visszatérünk a reggeli napilapokhoz. Látványos utazás a valószínű és a bizonyos között. Közlekedés a valóságok között.

Az előadás a vizuális kultúra – amelyben élünk, és amely érthetőnek, valósnak és igaznak tűnik számunkra – elmaradhatatlan kísérőjelenségeit kívánja szemléltetni, egyik oldalon az elfogult értelmezés és felfogás, a másikon a manipuláció.

Andrea Boll és Kádár Péter a hágai Korzo Theater-ben kezdték el a munkát. 2010 novemberében csatlakozott hozzájuk a MU Terminál négy táncosa – köztük Fejes Ádám, a MU Terminál művészeti vezetője –, valamint Manon Avermaete táncos Antwerpenből. A magyarországi MU Színház-béli bemutatót holland premier követi 2011. február 12-én és 13-án a Hágai CaDance Fesztiválon. 2011 márciusában az előadás Belgiumban (CC de Werft, Geel), majd ismét Hollandiában (Melkweg Theatre, Amszterdam) lesz látható.


Támogatók: Korzo Theatre / CaDance Festival, The Hague, Grand Theatre Groningen, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Mu Terminal, MU Színház, NKA, NEFMI, Terminál Alapítvány, külön köszönet Kádár Sándorné KatalinnakThe new BOLLWERKproduction in corporation with MU Terminal

W(h)ar es gelogen

A witty, critical satire on what “really is”. An essay of our needs, drifts, instincts and passions, which makes us think and believe that we know what is true and that what we experience is the reality.
We see press photos, captured real-life images of today, and the opposite:
composed photography. Photos with even the smallest detail set and directed. Photos of a
fantasy world, pictures that deform and manipulate reality.
 
Copyright © 2005 - 2019 MUTERMINAL. Powered by ICD 2000 Kft.
Hungarian (formal)English (United Kingdom)