SCHWEINLAND 2013
There are no translations available.

MU Terminál Évadnyitó - szeptember 13. /14.

SCHWEINLAND
koreográfus: Fejes Ádám - fotó: KNI / Peter Kadar
koreográfus asszisztens: Hoffmann Adrienn
Dramaturg: Gergye Krisztián
Előadók: Asztalos Dóra, Barabás Anita, Gergye Krisztián, Fejes Ádám, Hoffmann Adrienn, Ruzsom Mátyás

Látvány: Fejes Ádám
jelmez/kellék: Hoffmann Adrienn
zene: montázs

msolat -  kni2178-edit-2msolat -  kni2434-edit-2msolat -  kni1767-edit-2

fotó: KNI

Történetünk egy kitalált országban játszódik. Ebben az országban, valami nem kóser, ezt mindenki tudja, mindenki érzi de mivel ez a valami kézzel nem fogható és senkit nem lehet fejbe kólintani vele, talán nem is létezik lehet, hogy valakik csak kitalálták csak úgy mint ezt az egész országot.
Ez az ország itt van Dakotától jobbra, az Üvegzseben túl, ahol egy puhafarkú kultúrdisznó az egyedüli tejhatalmú-demokratikus úr és folyvást az emberek pénztárcájában túr.
Ez az ország SCHWEINLAND ahol  aki bújt bújt, aki nem nem, ahol boldogan élnek míg a vágóhídon meg nem halnak. Ahol az árfolyam az gát, s a gát ha megszakad se szakad mert a sok disznó ludast legyőzve összetart. Hol a jólét alkotmányos jog, s a jóléti-alkotmányjogász bizonyos kérdéseknél véletlenül mindig mellé fog.
Ahol a schwein-kultúra, hitet csak az igaz schwein-barátság, schwein-szerelem és schwein-becsület mellett tesz, s ki ezen értékeket nem tartja, azt felemészti a 7 Szűkesztendejű Kapanyányimonyók haragja!
SCHWEINLAND meseország, ahol a kettő ha infláció akkor egy, ha gazdasági növekedés akkor négy, ahol a tavaly az idén az idén az talán, ahol a schwein-vezér ha valamit mond akkor az úgy is nincs! Ebben a csodaországban az érték nem érték, a nem érték schwein-érték, itt az igazság nem igazság és a hazugság csak fél igazság a fél igazság pedig schwein-igazság.
SCHWEINLAND-ban a tény léte csak nézőpont kérdése, ahol a szabadok azt tehetnek amit  csak szabad, ahol a nyitottság az kreativitás, a kreativitás az szabadság, a szabadság az liberalizmus a liberalizmus az buzizmus.
SCHWEINLAND-ban a disznó aki hangosan röfög az igaz-hazasüldő, s ki ezen halkan röhög, az csak egy schwein-köcsög.
SCHWEINLAND! SCHWEINLAND! ahol a Kocaszentegyház minden tagja teljes jogú Schwein polgár lehet, legyen disznó, birka vagy marha a feltétel, hogy szívében országa, nemzete s hitközössége jövőjét mindenkiéjénél előrébbre-valónak vallja, s szimpátiatüntetéssel a döglött ország lovasát mindörökké nyeregben tartsa!

Szóval, történetünk főhőse egy átlagos schweinmann kit szíve balra, lelke jobbra, esze pedig külföldre húz. Gyökértelen gyökér akit az eszmélés mindig a szopás rossz végén ér, mert hát vannak akiket szopnak és vannak akik szopatik! Főhősünk ilyesfajta küzdelmét egy vízióban láthatjuk, amelyben egy schwein-vezérnek öltözött alak és az ő mellbimbóját csecsemőkként szopó meztelen nők homályos képei jelennek meg előttünk. Majd jön egy másik alak akiről nem lehet tudni mit szimbolizál, majd a darab végén kiderül lehet, hogy semmit. Mind eközben egy harmadik nő előre lép, és kicsit később vissza. Ezután a csecsszopó nők az igazságtalan és egyenlőtlen bánásmód szimbólumaként egy kötéllel megkötözött férfit bántalmaznak vagy jutalmaznak, kb. 3 percig. Főhősünk kirekesztéstől való paranoiás félelme valamint a fajgyűlölet iránt érzett undora egy a nem Kocaszentegyház hitközösségébe tartozó meleg pár, brutális kereszt-kérdéssorozattal történő terrorizálásának rémálomszerű képeiben elevenedik meg. Ez után, lepedőtánc következik amely Főhősünk számára a dolgok elkendőzését szimbolizálja. Közben egy harmadik férfi, öncélú akrobatikus mozgássort hajt végre, hasztalan, üres frázis. A többiek addig esetleg Ceausescu beszédére tapsos koreográfiát mutatnak be a diktatória megjelenítése céljából.

Az előadásra, mind ezeken a nagyszerű élményt nyújtó színházi elemeken túl, Hofi-t is ide rángatjuk, hogy csípős megjegyzéseket tegyen a hazánkat irányító elitről, ezzel is azt bizonyítva, hogy rajtunk kívül mások is így gondolják? Lesznek továbbá asztronauták, halottak, lesz erotika, meztelenség, erőszak, Új-Cirkuszi mutatványok és minden mi egy jó előadás elengedhetetlen része. Kritikusoknak koncot dobunk, hazai és külföldi koreográfusoktól zenéket és mozgásanyagokat lopunk. Arroganciával vegyítve, aktuális, a társadalmunkat mélyen és szélesen érintő politikamentes, érdektelen és unalmas kérdéseket boncolgatunk. Mint a jó színház nevelünk, 10% nemzetet építünk és minimum 10% REZSIM-et csökkentünk! Barátságról, becsületről, szerelemről és igaz hitről mesélünk, merthogy ez így is van, nem mese a fele se, itt a vérem fuss el véle, aki nem hiszi, az járjon hittanra!

A történet, kitalált eseményeken alapul, fikció. Minden, a valósággal megegyező esemény, vagy létező személlyel történő hasonlóság, a véletlen műve.

 
Copyright © 2005 - 2019 MUTERMINAL. Powered by ICD 2000 Kft.
Hungarian (formal)English (United Kingdom)