Jens Bjerregaard: Falling&Love
There are no translations available.

falling_loveMU Terminál V. évfolyam ’C’ Est
2010. május 28.,29. 20.00 óra MU Színház


A MU Terminál V.évfolyamának C Estjén Jens Bjerregaard Falling&Love című bemutatója és Gaál Mariann Ott című koreográfiája kerül bemutatásra.

A szerelembeesés a széthullás-újjáalakulás gyors folyamata, színtiszta teremtő energia, amelyben a korábbi személyiség elvész, és az egyén alakíthatóvá válik: képes arra, hogy egy másik személlyel eggyé válva kettőjük egységét egy új „mi”-t hozzon létre, amelynek nagyfokú erotikus töltete és összetartó ereje van. Az új pár egymás álmait, vágyait, rejtett képességeit felfedezve, együtt, közös életcélt és világszemléletet teremt.

Jens Bjerregaardt 1966-ban született Dániában. Táncos- és koreográfusi tanulmányait 1989-1992 között a londoni Lábán Zene- és Táncművészeti Intézetben folytatta. Nem törődve a divatos irányzatokkal, saját koreográfiai elképzelései szerint dolgozik. Formafelfogása rendkívül tudatos, nyelvezete játékos, mégis kifinomult. Dániában egyike azon kevés koreográfusoknak, akik következetesen nem színházi, hanem a gyakorlatban is absztrakt kifejezési formának tekintik a táncot. Bjerregaard kívül-belül ismeri a testet és annak működését – ösztönös művész, akit leginkább a mozdulat építészének nevezhetnénk, s aki nemritkán a kortárs művészetből és a design világából merít ihletet. Lenyűgöző stílusán bizonyos „skandináv jelleg” is érződik, mely a tudatos formafelfogáson és a tökéletes kivitelezésen alapul.

Bjerregaard a Mancopy Dansekompagni művészeti vezetője.
Táncolják: Baranyai Erika, Frigy Ádám, Hoffmann Adrienn, Horváth Ádám, Molnár Zita, Plóza Gabriella, Emily Severin
Koreográfia: Jens Bjerregaard
Zene: Julia Wolfe: „Dark Full Ride” (1. és 2. rész); Dimitri Tiomkin, Ned Washington: „Wild Is the Wind”; ének: Cat Power
Fényterv: Fejes Ádám
Támogatók: NKA, OKM, MU Színház, Terminál Alapítvány, ÁR-TÉR KFT, ICD, Budapesti Dán Nagykövetség, DÁN Kulturális Intézet (Danish Cultural Institute)


 
Copyright © 2005 - 2019 MUTERMINAL. Powered by ICD 2000 Kft.
Hungarian (formal)English (United Kingdom)