Sajtó
Vajdai Veronika - Adrenalinbombák (VIII. évad - B)
There are no translations available.

MU Terminál B Est

Az idei évad B estje igazi kuriózumnak számított a MU Terminál eddigi bemutatóinak sorában, nemcsak mert a hagyományosan két különálló darabból álló est most rendhagyó módon a szeptemberben indult Terminál Előkészítő táncosainak vizsgaelőadásszerű bemutatkozásával is kiegészült, hanem elsősorban azért, mert a gerincét adó két koreográfiát ezúttal olyan fiatal alkotók jegyzik, akik maguk is a MU Terminálban kezdték pályafutásukat.

A lassacskán társulattá alakuló kortárs táncműhely utánpótlás csapata a zenei és mozgásvilágával egyaránt fiatalos lendületet sugárzó est nyitányaként egy dinamikus technikai bemutatót tartott, amely a képzés koreográfiai repertoáranyagának részét képező alapmozdulatokra és mozgáskombinációkra épült.

Bővebben...
 
Komjáthy Zsuzsanna - Ami marad (VIII. évad - A)
There are no translations available.

MU Terminál A-est

Kár tagadni, intimitás és nyilvánosság egyazon papírlap két oldala. Egy lapé, mely a MU Terminál A estjének két bemutatójában, a Kulcsár Noémi koreografálta Origamiban és a Barta Dóra-féle Oversharingben mégis úgy tűnik, azonos vonalak mentén, különböző formákra hajtogatott.

Saját célkitűzése szerint a MU Terminál társulati struktúra kialakítására törekszik, olyan műhely megvalósítására, mely a képzés mellett teret enged táncosainak, teret a művészi kibontakozásra. Nos, annyi bizonyos: az elmúlt évek tapasztalatai szerint a rajtvonal jócskán a hátuk mögött már. A Terminál rendszerint olyan produkciókat mutat be ugyanis, melyek maguk mögött hagyják a vizsgaelőadások mellékutcáit. Igaz ez az A esten bemutatott Origamira és az Oversharingre is; továbbgondolásuk jogosan vethetné fel a beavatószínházi igényt.

 

Bővebben...
 
Nyulassy Attila - Néző kontra workshop (VII. évad - VIII. évadnyitó)
There are no translations available.

Jack Gallagher - Default (Suzanne)

Szakmai szempontból nyilván nagyon hasznos, sőt szükséges egy táncos számára, hogy nemzetközi hírű, elismert koreográfusokkal dolgozzon együtt. Egy jól sikerült workshop, tréning vagy kurzus minden bizonnyal sokat tud lendíteni a szakmai tapasztalatokon, vagy akár egy karrieren; új lehetőségek, a tánc addig nem ismert rétegei tárulkozhatnak fel a résztvevők előtt. Na igen, szóval a végtelenségig lehetne sorolni az érveket, hogy a MU Terminál társulata számára miért volt fontos, hogy idén is együtt dolgozott Jack Gallagherrel. Viszont egy ilyen munka nem feltétlenül tartozik a nézőkre is.

Bővebben...
 
Komjáthy Zsuzsanna - Női tintával írj! (VII. évad - C)
There are no translations available.

Fiatal, pályájuk legelején járó táncosnők mutatkoznak be a MU Terminál tanévzáró estjén: nyolc nő, dupla premier, két nagyszerű rendező. Vagyis C Est.

Bővebben...
 
Halász Tamás - Reményromok (VII. évad - B)
There are no translations available.

2012. február 18. - MU Színház

Egy felújítás (Fejes Ádám: Femina) és egy bemutató (Gergely Attila: Small I) a MU Terminál aktuális évada „B”, azaz második estjének programjában. Döntő női túlsúly a színpadon, a művek szerzője pedig két férfi.

Bővebben...
 
Vida Virág - Minek nevezzelek? (VII. évad - A)
There are no translations available.

Ha iskola, akkor elnézőbbek lehetünk a hibákkal, méricskélhetjük a „növendékek” adottságait; háttérbe szorul a koreográfia megítélése, mert módszertani tudatosságra való törekvés miatt felmentést kaphat a mellé nyúló koreográfus.
Felvonult a MU Terminál legújabb, immár hetedik évfolyama. A csapat élén két – már színpadhoz szokott, beérett – táncossal, Asztalos Dórával és Hoffmann Adriennel, akik korábbi terminálos tapasztalataikkal segíthetik idén az iskolatársulatot. Hoffmann Adrienn nemcsak táncol, hanem Fejes Ádám mellett alkotóként is részt vesz a munkában. A második rész koreográfusaként Nemes Zsófia tűnik fel, aki közel negyvenperces előadást hoz létre. A két rész – Honnan hová? és Amikor elered az eső… – hangulatában ellentétes, ám oktatásközpontú koncepciójában hasonló előadás.
Bővebben...
 
Halász Tamás - Esőcseppek a rajtkövön (VII. évad - A)
There are no translations available.

MU TERMINÁL, VII. ÉVFOLYAM, A-EST

2011. november 26.

Nem sokkal kívánt több lenni a MU Terminál új évfolyamának első, nyilvános megmutatkozása egyfajta éles, közönség előtti tanösvény-bejárásnál, s talán pont ettől lett több annál. KRITIKA
Hetedik évfolyamával kezdte meg az évadot a sajátos rendszerben működő tan-társulat: legújabb, az idei évadban első, és – hagyományaikhoz híven – A-estként jelölt bemutatójuk két, egyformán tízszereplős (ám, nem teljesen azonos szereplőgárdával játszott) előadása egyben egy roppant fiatal táncosi gárda élete egyik fontos periódusának első állomása is.
Bővebben...
 
Zsedényi Balázs - Nem véletlenül teremtetett Éva VI. évad - C)
There are no translations available.

Ne engedjünk a szórólap kissé nagyzoló csábításának, amely mindenképpen el akarja hitetni velünk, hogy ehhez az előadáshoz képest egy doktori disszertáció kispályás röpirat. Ne engedjünk a nagy szavak kísértésének – maradjon az meg a papírnak, ami ezúttal szerencsés ellentétben áll a színpadon látottakkal, az ugyanis alapvetően kicsi és nemesen egyszerű. Nem akarja megváltani sem a világot, de még csak a nézőtéren ülőket sem, nem akarja megreformálni az Ádámról és Éváról való gondolkodást, nem akar semmit, csak egy egyszerű, mindennapi igazságot kicsit körbejárni, mert már a Kern-Garas duó is megénekelte, hogy egyedül nem megy, és ez nem Magyarország-specifikus ügy: Dániában sincs máshogy.

Bővebben...
 
Ádám Kata - És mondám, és lőn (VI. évad - C)
There are no translations available.

Ádám … nélkül – MU Terminal, Mancopy Dance Company

A MU Színház évadnyitó előadása stílszerűen a bibliai kezdetekhez nyúl. Az első-lét kerül terítékre: Ádám ádámságának, Éva-nélküliségének, egyáltalán első emberi és férfiúi mivoltának problémája.

Bővebben...
 
Tóth Ágnes Veronika - Vajúdnak a hegyek (VI. évad - B)
There are no translations available.

MU Terminál VI. évfolyam, B est / MU Színház

Miért akar minden fiatal táncos alázatos kísérleti nyúl lenni?! Emberkísérlet a MU Terminálnál: ki mer combfixben kiabálni, fekete festékben tocsogni, hullazsákban hemperegni? Innen üzenem a táncosoknak: tanuljanak meg nemet mondani. TÓTH ÁGNES VERONIKA KRITIKÁJA.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

1/4. oldal
Copyright © 2005 - 2019 MUTERMINAL. Powered by ICD 2000 Kft.
Hungarian (formal)English (United Kingdom)