english version
magyar verzió
Hoffmann Adrienn

From three years of age she studied classical ballet in Moscow, then attended various dance courses and workshops. Since 2007, she has been member of the MU Terminal Contemporary Dance Company, where she has performed in numerous performances and international dance productions. In recent years she has worked as choreographer, and she also coaches company trainings and rehearsals. Since 2013 she teaches children and as a mother of two little girls, she also finds it particularly important to make dance available to parents who would rather have a more creative way of exercising than traditional sports can offer.

there are no translations available
there are no translations available
there are no translations available
there are no translations available

A MU Terminál az elmúlt évek során számos, ma már kiemelkedő, a szakmai életben aktívan részt vevő koreográfus, táncművész számára jelentett ugródeszkát, alapozta meg művészi sikereit. Művészeti koncepciónkat immár több, mint 13 éve a tudatos és következetes tervezés jellemzi. Eredeti szakmai célkitűzéseink megtartása mellett rendre alkalmazunk új, kísérleti, innovatív koncepciókat. Befogadó célcsoportunk kiválasztásában nagy szerepet játszik a gyermek és ifjúsági korosztály, mely számára saját gyermek és ifjúsági táncszínházi struktúrát építettünk fel az elmúlt öt év során. Felnőtt előadásaink létrehozásában jelentős szereppel bír az összművészeti elemek újszerű, hatékony alkalmazása. Produkcióinkban ötvözzük a prózai színház, kortárstánc, képzőművészet, valamint az élő zene adta lehetőségeket.

Munkánk során óriási hangsúlyt fektetünk a megfelelő tánctechnika elsajátítására és begyakorlására, mely elengedhetetlen a további szakmai fejlődéshez.  Műhelyünkben lehetőség van akár az alapoktól felépíteni és begyakorolni a kortárstánc technikát, amelyre az alapos, jól felépített tréning nyújt lehetőséget. A tréning mozdulatsorai magukban foglalják mindazokat a kombinációkat, melyek ismeretében a táncost későbbi pályafutása során nemigen érheti meglepetés, saját teste és a technika alapos ismeretében minden szakmai kihívásnak meg tud felelni. Mindennapos gyakorlása elősegíti a helyes megoldások ösztönszintű használatát, amellett a testtudat folyamatos építését és kondíciót, állóképességet is ad. A tréning egyik legfontosabb jellemzője: az Alaposság. A hibák napi szintű csiszolgatása, a kitartó, állhatatos, alapos munka segíthet előbbre jutni, a tanulók hiányosságait pótolni, gyengeségeikből erőt kovácsolni. Műhelyünk minderre lehetőséget biztosít, mert adott hozzá a Hely és az Idő. A Terminál olyan, mint egy kis sziget, ahová versengéstől, rivalizálástól mentesen el lehet vonulni, ahol a fiatalok meg tudják alapozni önmagukat és jövőjüket. A jól felszerelt, tágas és fényes táncterem, Fejes Ádám szakmai felkészültsége és az elmélyült munkával eltöltött órák alapozzák meg a képzés sikerességét.

Bár nagy hangsúly van a technikán, az csupán alapot szolgáltat a művészi megvalósításhoz, melynek gyakorlására szintén van lehetőség. A társulat fiataljai évi 3 produkció létrehozásában és színpadraállításában vehetnek részt. A művészi tartalom kifejtésére szolgáló kortárs formanyelv fejlesztése érdekében, az elmúlt  évadok már nemcsak a tiszta táncról szóltak; új formák, a fizikai színház, a próza-mozgás-látvány, a képzőművészet és az élő zene elemeivel való kísérletezés határozza meg a társulat új arculatát. A szakmai aktivitás, együttműködés jegyében Fejes Ádám és Hoffmann Adrienn rendezői-koreográfusi munkája mellett fiataljaink rendszeresen dolgoznak vendégművészekkel is, így a pályán már elismert, tapasztalt művészek bevonásával sikerült olyan izgalmas produkciókat létrehoznunk, melyek a fiatal, kezdő, valamint idősebb és tapasztaltabb generációk találkozásából építkeztek. Ebbe a szakmai elképzelésbe illeszkedően, immár rendszeresen dolgozunk Gergye Krisztián rendező-koreográfussal, Dr. Zombola Péter zeneszerzővel, Melkvi Bea színművésszel, Bori Viktorral és Kardos Jánossal, a KÁVA Társulat színművészeivel. Ez a típusú munkafolyamat nagyobb tapasztalási lehetőséget nyújt a fiatalok számára, hiszen testközelből, elsőkézből figyelhetik meg, rutinosabb előadóművész kollégáik hogyan, milyen mechanizmusok mentén oldanak meg színpadi, előadói feladatokat. Meggyőződésünk, hogy az ilyen projektek nagyban segítik a tapasztalatszerzést, és egyben izgalmas előadások létrejöttét is eredményezik.

mu logo

mu logo

mu logo

mu logo

mu logo